У закладах освіти Приютівської громади відзначили День святого Миколая

  • 933

Насичений подіями рік добігає кінця, і наступає довгоочікувана казкова пора, коли дива стають реальністю. В ніч з 18 на 19 грудня Святий Миколай спускається з небес, щоб нагородити малюків за їх добрі вчинки. Зі щирим захопленням і радістю сприймають це свято діти, бо Святого Миколая завжди вважали покровителем і заступником дітей.

Не забарився Святий Миколай і до закладів дошкільної та загальної середньої освіти Приютівської об’єднаної територіальної громади. Вітали дітей зі святом Приютівський селищний голова Андрій Коломійцев, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради з гуманітарних питань та соціальної політики Ірина Чемерис, секретар Приютівської селищної ради Вікторія Лисенко та виконуючі обов’язки старост. Від імені керівників громади на адресу присутніх лунали найщиріші вітання та побажання здоров’я, миру, достатку, родинного затишку, а дітям гості побажали рости здоровими, добрими і щасливими – на радість батькам.

Звуками веселих мелодій розпочиналися концертні програми. Дітки славили Миколу Чудотворця піснями й віршами, виконували зворушливі таночки. Радість та щирість в дитячих очах в черговий раз переконали усіх присутніх, якою великою справою є творити добро, дарувати один одному любов та доброту. По завершенню ранкових спектаклів, учні отримали солодкі подарунки, від яких на обличчях з’являлася щаслива усмішка, дитяча радість.

Крім цього, з нагоди свята несподіванок і дарунків, всі бажаючі могли долучитися до благодійної акції «Чобіток Миколая». Метою акції є допомога у зборі подарунків або солодощів для дітей з малозабезпечених сімей та дітей, позбавлених батьківського піклування. Варто відзначити, що допомогу надавали не лише особисто, а й долучали друзів, родичів, колег. Поряд із цим, в закладах освіти влаштовували майстер-класи та флеш-моби, які надали змогу зібрати більше подарунків для малечі.