В наступному році з місцевого бюджету будуть фінансуватися кращі громадські ініціативи

  • 1123

Фото без описуЗадля розвитку та посилення громадської активності у Приютівській ОТГ, більш активної співпраці з населенням громади та в умовах необхідності підтримки громадських ініціатив, депутати Приютівської селищної ради рішенням від 17 грудня №482 «Про затвердження Програми підтримки ініціатив жителів Приютівської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік» підтримали проведення в наступному році заходів, спрямованих на залучення громадськості до процесів формування, реалізації та розвитку різних форм співпраці влади з громадою, вивчення громадської думки.

Головною метою даної Програми є посилення впливу громади на якість життя, підвищення відповідальності громадян за розвиток та збереження інфраструктури, покращення соціального, культурного та екологічного становища сіл; активізація та залучення громадян до визначення пріоритетних напрямків розвитку та вирішення найважливіших проблем населених пунктів громади.

Зокрема реалізація Програми відбуватиметься шляхом проведення конкурсу на визначення кращих громадських ініціатив. Фінансування здійснюватиметься за рахунок коштів місцевого бюджету. Передбачений обсяг фінансування Програми з місцевого бюджету на 2020 рік становить 200,00 тис. грн. Головна вимога до ініціативних груп — фінансування одного Проекту з місцевого бюджету не повинно перевищувати 100,0 тис. грн. Проте, за необхідності учасники зможуть долучати власних спонсорів до співфінансування.

Поряд із цим Програмою були визначені цілі, на які можуть бути використані кошти Програми. Це і благоустрій вулиць, зон відпочинку, прибудинкових територій  населених пунктів громади; покращення екологічної ситуації у населених пунктах; розбудова, збереження та відновлення історично-культурної спадщини; створення оптимальних умов для занять спортом та фізичною культурою; облаштування спортивних майданчиків та ігрових площадок (баскетбол, волейбол, бадмінтон, теніс тощо); інші суспільно-корисні соціальні проекти.

Про дату і час презентації Програми підтримки ініціатив жителів громади на 2020 рік, під час якої будуть надані додаткові роз'яснення щодо конкурсної документації та умов грантового конкурсу, буде повідомлено додатково.