У Приютівській громаді реалізовано проект реконструкції системи опалення ДНЗ «Світлячок»

  • 1251

Фото без описуЗважаючи на стрімке зростання вартості енергоносіїв, на сьогоднішній день гостро постала потреба у вирішенні проблеми підвищення ефективності споживання енергоресурсів. Це спонукає селищну раду до втілення сучасних енергозберігаючих технологій та використання альтернативних джерел енергії, зокрема у закладах освіти Приютівської об’єднаної територіальної громади.

Цьогоріч, вдалося реалізувати проект реконструкції системи опалення у дошкільному навчальному закладі «Світлячок» Приютівської селищної ради за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури. В рамках проекту здійснено ремонт системи опалення з встановленням сучасних теплових насосів, що забезпечить дитячий садок повноцінною системою обігріву та покращить температурний режим, а також зменшить витрати на оплату опалення.

Проект має важливу соціальну спрямованість, адже у закладі навчаються 65 дітей дошкільного віку та працює 16 осіб. Після реконструкції системи опалення ДНЗ «Світлячок» очікується зменшення видатків місцевого бюджету на оплату енергоносіїв (на 60-70%), забезпечено відповідний температурний режим роботи закладу та покращено умови перебування дітей. Обсяг коштів на реалізацію проекту становить близько 435,0 тис. грн.

Поряд із цим, за кошти місцевого бюджету встановлено снігозатримувачі на дах будівлі ДНЗ «Світлячок», а також здійснено утеплення горища мінеральною ватою. Товщина шару утеплення складає 200 мм.