У Приютівській громаді працює гурток «Оператори дронів» (ВІДЕО)

  • 1335

Починаючи з 1 вересня 2018 року на базі Головківського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів Приютівської селищної ради працює безкоштовний гурток «Оператори дронів», в якому навчаються більше 20 дітей. Наразі, матеріально-технічна база гуртка налічує 6 комплектів безпілотних літальних апаратів для дрон-рейсингу (високотехнологічний вид спорту) та один Phantom 4 Pro, призначений для професійної зйомки фото- та відеоматеріалу.

«У світі відбувається роботизація — сучасні дрони виконують масу завдань для допомоги людям. Наша громада та школа робить перші кроки для підготовки спеціалістів, які змогли б керувати такими літальними апаратами. Для того щоб майбутні пілоти дронів були справжніми професіоналами, ми готуємо їх вже зі школи», — зазначив керівник гуртка.

Варто відзначити, що Головківський заклад загальної середньої освіти наразі є єдиною школою в області, де створено умови для підготовки професійних операторів дронів. Цікаво, що учні також навчаються на симуляторах, тренажерах та комп’ютерах за допомогою систем віртуальної реальності.