Лікування на денному стаціонарі в Приютівській амбулаторії продовжується

  • 1535

Фото без описуВ Україні продовжується реформа охорони здоров’я, тому реорганізація, зміни в структурі, лікуванні та функціонуванні не оминули і медичні заклади нашої громади.   

Нещодавно Олександрійською центральною районною лікарнею було ініційовано закриття  філії терапевтичного відділення  при Приютівській амбулаторії. Це стало резонансною подією і викликало занепокоєння і в мешканців громади, і у представників влади.

Основою децентралізації є наближення та покращення послуг для людей, тому керівництвом громади було проведено ряд зустрічей і з медичним персоналом відділення та амбулаторії, і мешканцями, і керівництвом медичних закладів.

За ініціативи селищного голови Андрія Коломійцева, з метою надання якісних медичних послуг мешканцям Приютівки, було проведено нараду  з головним лікарем Олександрійської центральної районної лікарні Валентиною Гарагулею, головним лікарем ЦПМСД Олександром Гірником та завідувачем Приютівської амбулаторії Андрієм Данилюком. Результатом якої стали рішення щодо:

  • функціонування денного стаціонару на базі Приютівської амбулаторії загальної практики — сімейної медицини з 1 березня 2020 року;
  • у разі необхідності цілодобового стаціонарного лікування, для хворих будуть забезпечені в достатній кількості ліжка у відділеннях Олександрійської центральної районної лікарні;
  • влаштування медичного персоналу філії на відповідні посади до центральної районної лікарні;
  • контроль та покращення надання медичної допомоги мешканцям громади через існуючі заклади: амбулаторії, ФАПи, громадські пункти здоров’я;
  • у разі погіршення надання медичних послуг будуть розглянуті варіанти залучення інших суб’єктів надання медичних послуг для забезпечення повноцінного обслуговування населення.

Таким чином, керівництвом громади у межах своєї компетенції у сфері охорони здоров’я, проведено ряд заходів з недопущення ситуації погіршення обслуговування населення. Для громади залишається пріоритетом наявність медичних закладів та лікарів, які надаватимуть якісну та своєчасну допомогу.