У лікувально-профілактичних закладах Приютівської ОТГ проведено більше 50 телемедичних консультацій

  • 1093

Фото без описуПроцес швидкої інтеграції технічних досягнень у медичну галузь набуває важливого значення з огляду на високі темпи розвитку телекомунікаційної складової науково-технічного прогресу.

Застосування можливостей Всесвітньої мережі Інтернет та швидкісних каналів передачі даних створює якісно нові умови для комунікацій між спеціалістами. В таких умовах відстань вже не є критичною перешкодою, що впливає на сам факт консультування, або обговорення клінічного випадку.

Для пацієнтів у лікувально-профілактичних закладах Приютівської об’єднаної територіальної громади створено відповідні умови для покращення доступу до медичних послуг належної якості за рахунок дистанційного доступу до якісної високоспеціалізованої медичної допомоги.

Станом на січень 2020 року в закладах охорони здоров’я Приютівської громади проведено вже 56 телемедичних консультацій (з кардіології, ендокринології, дерматології та пульмонології) зі спеціалістами центральної районної лікарні та обласних медичних закладів. Зокрема, у Протопопівській амбулаторії загальної практики – сімейної медицини проведено 36 телемедичних консультацій, Приютівській — 17 та у Головківській — 3.

Нагадаємо, що з метою проведення телемедичних сеансів та телеконсультацій лікарів первинної ланки сільської медицини лікарями-консультантами ІІ та ІІІ рівнів з лютого 2019 року на території Кіровоградської області, реалізується пілотний проєкт із впровадження телемедицини в єдиній національній телемедичній платформі.