У Приютівській громаді святкували Водохреща

  • 971

Фото без опису19 січня Йордана або Водохреща – третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу. Люди вірять, що саме у цей день найкраще приймати обряд Хрещення. Вважається, що цього дня звичайна вода перетворюється у води священної ріки Йордан, а той, хто викупався в ній ­ змиває з себе всі гріхи.

Цю давню традицію ­ освячення води на свято ­ дотримуються і в населених пунктах Приютівської об’єднаної територіальної громади. Цими днями у церквах проводилися святкові богослужіння, а на водоймах ­ освячення води.

В ніч з 18 на 19 січня на березі Войнівського водосховища на гостей та учасників свята чекала тематична концертна програма. По завершенню концерту розпочався водоосвятний молебень та освячення  водосховища, після якого усі охочі мали змогу пірнути в освячену воду.

А вже з настанням ранку, 19 січня, до місця освячення мешканці села Войнівка разом з настоятелем Войнівського храму імені св. Василія Великого протоієреєм Василієм влаштували велелюдний хресний хід.

Поряд із цим, у Протопопівці колектив комунальної установи «Центр культури і дозвілля» підготував для місцевих жителів купання, післякупальні розваги та частування смачним кулішем. Серед сміливців, які занурювались в освячену воду, була як і молодь, так і люди старшого покоління.

Тож бажаємо всім, хто наважився до купання цього дня, впродовж всього наступного року забути про всі хвороби і перебувати в незмінному піднесенні духу.