У Приютівській селищній раді затвердили батьківську плату за харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середьної освіти

  • 1746

Фото без описуЗ метою посилення контролю за дотриманням норм харчування і своєчасним внесенням батьківської плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти Приютівської селищної ради, встановлено вартість харчування однієї дитини в день на 2020 рік при триразовому харчуванні в розмірі 39 грн.00 коп. в день. Це рішення ухвалили 17 січня на засіданні виконавчого комітету селищної ради.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Приютівська селищна рада компенсуватиме батькам 55% від суми витрат на харчування. Відповідно, батьківська плата за харчування дітей у закладах дошкільної освіти становитиме 17 грн.55 коп. в день.

Батьки сплачуватимуть плату лише за дні відвідування дитиною ЗДО. За дні, у які дитина не відвідувала закладу (у разі хвороби, карантину, санаторного лікування, відпустки батьків або осіб, які їх замінюють, у літній оздоровчий період тощо), плата не вноситься.

Звільнені від плати за харчування дітей наступні пільгові категорії населення, а саме:

  • діти-сироти, діти-інваліди і діти позбавлені батьківського піклування та діти, які перебувають під опікою і виховуються в сім’ях;
  • діти, батьки яких є учасниками антитерористичної операції.

Поряд із цим, розмір батьківської плати за харчування зменшується на 50 відсотків для батьків, у сім’ях яких виховується троє і більше дітей.

Що стосується затвердження вартості харчування у закладах середньої освіти Приютівської селищної ради та їх дошкільних підрозділах, то відповідно до рішення виконавчого комітету, гаряче харчування буде організовано за рахунок коштів загального та спеціального фондів кошторису селищної ради, зокрема для:

  • дітей дошкільного віку;
  • учнів 1-4 класів;
  • дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються  в інклюзивних класах, дітей з інвалідністю, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей, батьки яких загинули або є учасниками АТО, дітей внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій з числа учнів 5-11 класів.

Вартість одноразового харчування одного учня для закладів загальної середньої освіти селищної ради у 2020 році становитиме:

  • 1-4 класів (пільгової категорії) — 22,10 грн. на день;
  • 5-11 класів (пільгові категорії) — 26,20 грн. на день;
  • 1-4 класів (не пільгової категорії) — 16,95 грн. на день;
  • 5-11 класів (непільгові категорії) — 19,00 грн. на день (за рахунок батьківських коштів);
  • 1-4 класів під час оздоровлення — 43,50 грн. на день.

Розмір батьківської плати за харчування дитини дошкільного віку у дошкільних підрозділах закладів загальної середньої освіти Приютівської селищної ради з 1 січня 2020 року становитиме 31% від фактичної вартості харчування на день дитини. Варто відзначити, що розмір плати зменшується на 50% для батьків, у сім’ях яких троє і більше дітей.

Поряд із цим, від плати за  харчування дітей на 100% звільнені батьки або особи, які їх замінюють, із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» або в інших випадках, передбачених законодавством України (діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, які перебувають під опікою і  виховуються в сім’ях, діти працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків, діти, батьки перебувають/перебували в зоні АТО та діти-переселенці з Луганської та Донецької областей, діти з особливими освітніми потребами).

В матеріалі використано умовне фото