В закладах освіти та культури Приютівської громади відзначили День Соборності

  • 693

Учора, 22 січня, в Україні відзначали День Соборності. Так, в далекому 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР). Для нашої країни ця подія мала надважливе значення, оскільки визначала єдність усього українського народу вільної і суверенної держави Україна.

З нагоди відзначення цього важливого національного свята, в закладах освіти Приютівської селищної ради були проведені тематичні заходи. Зокрема: у Ізмайлівському закладі загальної середньої освіти I-III ступенів День Соборності відзначили історичним брейн-рингом (гра між декількома командами у відповіді на питання) для учнів 9-10 класів, а для учнів 7-8 класів — грою вікториною «Любіть Україну». У Войнівському закладі загальної середньої освіти відбувся квест «З Україною в серці», який був насичений різноманітними зупинками: історичною, загадковою, поетичною, пісенною, танцювальною та ін. Учні Користівського ліцею позмагалися у вікторинах, після чого – переглянули відеофільм та висловили своє прагнення миру, утворивши символічний ланцюг миру. Підтримали флешмоб «З Україною в серці» й учні Головківського ЗЗСО, а вчителі – провели для них виховне заняття «Україна — соборна держава». Історичну годину «В моєму серці Україна» організували для учнів Цукрозаводського ЗЗСО – ЗПО I-III ступенів. Тематичну прес-конференцію для учнів 10-11 класів провели у Протопопівському ЗЗСО.

Поряд із цим, Ізмайлівський та Бутівський заклади загальної середньої освіти приєднались до міжнародного флешмобу «Україна єдина», відомому в мережі з хештегом #unitedukraine.

Цього ж дня, з нагоди Дня соборності в закладах культури відбувся цикл інформаційно-просвітницьких годин та святкових заходів. Зокрема, в Піщанобрідській бібліотеці-філії відбулася історично-поетична година «Соборна мати Україна — одна на всіх, як оберіг», а в приміщенні Приютівської бібліотеки-філії проведено історичну годину «В моєму серці Україна». Увазі присутніх працівники Приютівського закладу запропонували перегляд відео «Акт Злуки: відтворення історичної правди», після чого провівши інтелектуальне змагання. По завершенню вищевказаних заходів, учасники розгорнули полотнище прапора України, яке об’єднало присутніх на знак єдності і неподільності українського народу. Центр культури і дозвілля спільно з Протопопівською бібліотекою-філією провели тематичну годину до Дня Соборності України «Соборна Україна» та долучилися до символічної акції «Ланцюг єднання».

«Подібні заходи сприяють вихованню любові та поваги до своєї рідної землі, Батьківщини, розширюють коло знань, прививають інтерес до минулого України, ще раз нагадуючи молодому поколінню, що саме в єдності – сила і незалежність нашого народу», - зазначила одна з учасниць флешмобу.