У Кіровоградській ОДА презентували проєкт ефективного управління розвитком органів місцевого самоврядування

  • 661

Фото без описуВчора, 23 січня, у Кіровоградській обласній державній адміністрації презентували проєкт ефективного управління розвитком органів місцевого самоврядування. Участь у заході взяли голова Кіровоградської ОДА Андрій Балонь, голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко, директор Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій Сергій Зелінський, який і презентував проєкт присутнім, а також голови та представники об’єднаних територіальних громад області. Зокрема, взяти участь у презентації та ознайомитись з перевагами впровадження публічного онлайн-сервісу мала можливість керуючий справами виконавчого комітету Приютівської селищної ради Вікторія Косяк.

Запропонований Сергієм Зелінським проект передбачає впровадження онлайн-сервісу, завдяки якому можна буде побачити, наскільки фінансово, економічно та соціально спроможною є конкретна громада, яку рейтингову оцінку вона має порівняно з іншими громадами. Таким інструментарієм в перспективі має стати система аналізу і планування інституційного розвитку громад (САПІРГ) та відповідний онлайн-сервіс для ОТГ.

«Після завершення децентралізації, значну частину функцій, які нині виконує держава, будуть виконувати громади. Тому, звертаючись до голів об’єднаних територіальних громад, заохочую вас активніше вникати й інтенсивніше працювати над опануванням нових методів роботи в контексті оцифрування діяльності ваших громад», — зазначив Андрій Балонь.

Фото: Кіровоградська обласна державна адміністрація