У Цукрозаводському будинку культури відбулося відкрите музичне заняття «Романсу світлі почуття»

  • 1191

Магічне звучання романсу зібрало і об’єднало талановитих, творчих учнів та викладачів Приютівської філії Новопразької ДМШ, жителів селища Приютівка, працівників Приютівської бібліотеки-філії та Цукрозаводського Будинку культури під час відкритого музичного заняття під назвою: «Романсу світлі почуття» викладач І. Шульга.

Романс… Вічно юний, непідвладний часові, й разом з тим мудрий, як сама вічність, й чарівно-незбагненний, як саме життя… У чому таїна твоя романсе? Чи не в тому, що, напам’ять знаючи кожний рядочок твій, ми знову й знову прагнемо почути тебе і тим самим долучитися до вічності і твоїм словом і твоїм акордом.

Тому й не дивно, що присутні в залі Цукрозаводського Будинку культури прийшли на побачення з романсом. Кожний виступ  юних солістів В. Дячковської, С. Арендаренко, І. Лебідь, М. Лавриненко, З Бузинник, С. Усик тонув у шалених оплесках.

Обмінюючись враженнями, учасники цього чарівного мистецького дійства залишаючи гостинну будівлю Цукрозаводського Будинку культури - завідуюча Г. Замараєва, де завдяки викладачам Приютівської філії Новопразької ДМШ В. Драгомировій, О. Михайловій, Е. Ткачевій, І. Шульзі та завідуючій Приютівської бібліотеки-філії Н. Солдатенко мали змогу насолодитися виконавською майстерністю учнів Приютівської філії Новопразької ДМШ та познайомитися з життям та творчістю видатних композиторів М. Глінка, М. Лисенко, В. Косенко, Я. Степовий, І. Францескевич (твори яких звучали у виконанні учнів).

А романс продовжує жити в струні гітарній, в клавіші роялю, і в романтичному рядку, й в серцях усіх, небайдужих до таїн мистецтва…