У Кіровоградській ОДА обговорили перспективи розвитку туристичної та культурної галузей в області

  • 785

Фото без описуЦього тижня, у Кіровоградській обласній державній адміністрації відбулась зустріч заступника голови облдержадміністрації Тетяни Волинець з лідерами громадської думки щодо перспектив розвитку туристичної та культурної галузей області. Зокрема, участь у зустрічі взяли заступник Приютівського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради з гуманітарних питань та соціальної політики Ірина Чемерис, а також методист «Центру культури і дозвілля» Приютівської селищної ради Валентина Портна.

Під час зустрічі стало відомо, що вперше в історії Кіровоградщини ініційовано створення Програми туристичної діяльності регіону. Паралельно розпочато роботу над формуванням Програми освітньо-культурного розвитку області. Озвучено також чимало пропозицій та ідей щодо створення та започаткування мистецьких локацій, фестивалів, туристичних маршрутів, екскурсійних турів.

Поряд із цим, презентовано нові ініціативи та обговорено низку проєктів, що вже успішно реалізовуються в обласному центрі та в регіонах Кіровоградщини, зокрема «Ярмарок крафтових виробів» у Приютівській об’єднаній територіальній громаді.

«Наш регіон має багату культурну спадщину, чудові атракції, цікаві маршрути, доброзичливих та гостинних людей, які готові ділитись цим надбанням і цікавинками рідного краю» — зазначила заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації. «Ми проаналізуємо кожен проєкт, аби вийти на якісний самоокупний продукт».