Учні закладів освіти Приютівської ОТГ серед переможців Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН

  • 991

Фото без описуУ суботу, 15 лютого, у Кропивницькому відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук. Чимало інтелектуальної й творчо обдарованої учнівської молоді прийняли участь у цьогорічному конкурсі, зокрема й декілька учнів із закладів загальної середньої освіти Приютівської об’єднаної територіальної громади.

Вітаємо найрозумніших, творчих і винахідливих конкурсантів із гарними результатами:

  • Диплом учасника — учень 10-го класу Протопопівського ЗЗСО I-III ступенів Приютівської селищної ради Медвєдєв М., (наукова секція «Англійська мова», науковий керівник Починко Т.О.) за науково-дослідницьку роботу на тему «Відкрий свої приховані можливості: як вивчити 80000 англійських слів за 20 хвилин»;
  • Диплом за ІІІ місце — учениця 11-го класу Протопопівського ЗЗСО I-III ступенів Приютівської селищної ради Ільченко О. (наукова секція «Математика та інформатика», наукові керівники Діденко Ю.Ю., Свірідова С.С.) за науково-дослідницьку роботу на тему «Математичні моделі в екології»;
  • Диплом за І місце — учениця 9-го класу Ізмайлівського ЗЗСО I-III ступенів Приютівської селищної ради Шевченко А. (наукова секція «Літературна творчість», керівник Часткова Н.).

 «Ця зворушлива мить — перша перемога на обласному рівні залишиться навічно у моєму серці та моїй пам'яті, хоч і попереду, сподіваюся, їх буде ще багато, адже я відчуваю сили в собі для того, аби робити нові, кращі звершення. Дякую членам журі, які справедливо оцінювали роботи кожного учасника і професійно віднеслися до кращих робіт, також дякую своїм наставницям: поетесі й керівнику Літ.Творчості — Надії Частковій за чудову книгу-збірку власних віршів, і звичайно ж, своїй незамінній наставниці — Людмилі Пасхал за щирі емоції та підтримку на кожному етапі мого творчого життя» — зазначила Аліна Шевченко на своїй сторінці у Facebook.

Основними завданнями конкурсу є виявлення і підтримка обдарованих дітей, залучення інтелектуальної й творчо обдарованої учнівської молоді до науково-дослідницької та експериментальної роботи, формування активної громадянської позиції учнів, виховання в них самостійності, наполегливості, вміння формувати й обстоювати власну думку.

Найкращі представники територіальних відділень Малої академії наук України — переможці регіональних етапів конкурсу-захисту (понад 1000 осіб) візьмуть участь у фінальному ІІІ етапі конкурсу-захисту в м. Києві.