У Приютівській громаді вшанували пам’ять загиблих героїв Революції гідності

  • 876

Фото без описуДень Героїв Небесної Сотні — пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Цей день ввійшов в історію нашого народу як символ нескореності та самопожертви кращих синів України. Сьогодні  Приютівська об’єднана територіальна громада вшанувала пам'ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини та європейське майбутнє України.

Так, у Цукрозаводському будинку культури зібралось чимало місцевих жителів, щоб в скорботі схилити голови перед пам’яттю людей різного віку — героями Небесної сотні, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття. Пригадуючи ці трагічні події на Майдані Незалежності, які відбулись шість років тому, Приютівський селищний голова Андрій Коломійцев у своєму виступі перед присутніми відмітив, що ми маємо бути гідними Героїв Небесної Сотні, які змінили хід історії нашої держави. Поряд із цим, під час заходу прозвучали патріотичні пісні у виконанні вокального колективу «Надія», а також учня Користівського ліцею Сергія Орендаренко. На завершення присутні вшанували пам'ять Героїв хвилиною мовчання.

Також, в установах культури, спільно із закладами освіти Приютівської селищної ради, відбулись пам’ятні заходи, присвячені річниці вшануванню подвигу українців, загиблих під час Революції Гідності. Зокрема, проведені книжкові виставки на честь увінчання пам'яті Героїв Небесної сотні, години пам’яті, конференції та ін.

Жодний з учасників пам’ятних заходів не лишився байдужим. Кожен розумів, що загинули молоді, енергійні, не байдужі до власної держави люди, які продемонстрували своїм прикладом міць української нації та сили духу.