Андрій Коломійцев представив звіт про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку за 2019 рік

  • 968

Фото без опису

Сьогодні, 3 березня, у залі засідань Приютівської селищної ради відбулась чергова двадцять четверта сесія VII скликання. На розгляд депутатів було запропоновано 42 проекти рішень.

На початку депутати затвердили звіт селищного голови Андрія Коломійцева «Про діяльність виконавчих органів Приютівської селищної ради за 2019 рік», у тому числі щорічний звіт «Про здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами ради». Поряд із цим, депутати заслухали й звіт «Про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Приютівської селищної ради за 2019 рік».

«Розвиток економіки Приютівської об’єднаної територіальної громади у 2019 році відбувався в умовах здійснення реформ у різних галузях економіки і сферах діяльності, зокрема, реформи у бюджетній і податковій сферах, реформа децентралізації влади, реформи у сферах  адміністративних послуг, системи державних закупівель, у сфері соціального захисту, освіти, охорони здоров'я та в інших сферах.

З 2019 року відбувається розширення джерел наповнення місцевих бюджетів, введення нових трансфертів, впровадження нового механізму бюджетного вирівнювання та забезпечення фінансовими ресурсами окремих видаткових повноважень, переданих державними органами влади місцевим органам виконавчої влади, що обумовить збільшення фінансового ресурсу місцевого бюджету. Це свідчить про більші можливості для фінансування видатків розвитку та видатків на виконання власних повноважень органів місцевого самоврядування. В цілому, завдяки запровадженим змінам бюджетного і податкового законодавства забезпечено значне збільшення доходів місцевого бюджету.

Реалізація реформи з децентралізації дозволила наблизити надання адміністративних послуг до їх отримувачів, обмежити контакт отримувачів адміністративних послуг із суб’єктами їх надання, тим самим зменшити корупційні ризики», — зазначив у вступній промові Андрій Коломійцев.

За результатами роботи, депутатами прийнято ряд інших, не менш важливих для розвитку громади, рішень. Зокрема, затверджено Концепцію вдосконалення системи надання адміністративних послуг і розвитку Центру надання адміністративних послуг Приютівської селищної ради. Концепція визначає основні організаційно-правові питання розвитку та функціонування ЦНАП, а також спрямована на втілення у практику нових підходів у взаємовідносинах суб’єктів надання адміністративних послуг та суб’єктів звернення за принципом «єдиного вікна». Що в подальшому дасть можливість отримувати максимальну кількість адміністративних послуг в Приютівській об’єднаній територіальній громаді, без необхідності відвідування адміністративного центру Олександрійського району.

Затверджено й програму допризовної підготовки, організації приписки до призовної дільниці, призову громадян України на строкову військову службу та виконання заходів з мобілізації «Призовник» Приютівської селищної ради на 2020 рік. Головно метою Програми є підвищення рівня виконання законодавства у сфері забезпечення обороноздатності держави, підвищення ефективності та оперативності роботи при організації проведення приписки громадян до приписної дільниці, призову громадян на строкову військову службу, призову під час мобілізації та забезпечення своєчасного відправлення призовників та військовозобов’язаних до військ під час мобілізації. Варто відзначити, що в рамках розгляду даного питання, депутати заслухали заступника військового комісара — начальника відділення комплектування Олександрійського об'єднаного міського військового комісаріату Юрія Коваля.

Цього ж дня, депутати розглянули земельні питання, що стосувалися надання дозволів на розробку, затвердження технічної документації, припинення права постійного користування земельними ділянками, прийняття земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність, тощо.

Не оминули увагою й перший випадок інфікування коронавірусом (Covid-19) в Україні. З метою запобігання можливому поширенню на території громади коронавірусу до присутніх звернувся провідний спеціаліст цивільного захисту населення Володимир Дудка та додав, що обласна і місцева влада робить усе можливе, щоб підготуватися до його появи.