У Приютівській ОТГ фахівцями Держпродспоживслужби проведена роз’яснювальна робота щодо профілактики інфікування та поширення коронавірусної інфекції

  • 1059

Фото без опису

Сьогодні, 3 березня, фахівцями Олександрійського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області була проведена широкомасштабна роз’яснювальна робота щодо профілактика інфікування та поширення коронавірусної інфекції. Під час якої було проведено бесіди з працівниками закладів освіти Приютівської селищної ради, з дітьми, їх батьками та жителями громади, а також поширенні пам’ятки «7 порад для захисту від нової коронавірусної інфекції» та «Коронавірус: профілактика інфікування та поширення».

Під час бесід фахівцями були надані роз’яснення щодо особливості розповсюдження вірусу, а також рекомендації та поради як убезпечити себе від зараження коронавірусом COVID-19.

До санітарно-освітньої роботи залучалися також медичні працівники навчальних та лікувально-профілактичних закладів Приютівської громади.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, захворювання може передаватися від людини до людини через дрібні краплі, які виділяються з носа або рота хворого COVID-19 при кашлі або чханні.

Заходи індивідуального захисту, яких рекомендує дотримуватися ВООЗ:

  • Регулярно обробляйте руки спиртовмісним засобом або мийте їх з милом не менше 20 секунд.
  • Тримайтеся на відстані не менше двох метрів від людей, які кашляють або чхають. Це необхідно для того, щоби не вдихнути краплі, що виділяються з носа або рота іншої людини, яка може бути інфікована вірусом COVID-19.
  • Мінімізуйте контакт рук з очима, носом і ротом, оскільки своїми долонями ми торкаємося безлічі предметів, на які міг потрапити вірус. Таким чином, вірусні частинки при дотику до очей, носа або рота можуть потрапити до організму.
  • Кашляючи або чхаючи, прикривайте рот або ніс згином ліктя (тільки не долонею) або серветкою, яку після використання варто відразу ж утилізувати.
  • Відчувши нездужання, залишайтеся вдома. Зверніться за медичною допомогою, якщо у вас підвищилася температура, з’явився кашель або дихання стало ускладненим.
  • Окрім дотримання безпечної дистанції поряд з людиною, що чхає або кашляє, необхідно користуватися медичними масками, які щільно прилягають до обличчя і повністю прикривають ніс, рот і підборіддя.
  • Також слід по можливості уникати контакту з продуктами тваринництва, свійськими або дикими тваринами, а в разі взаємодії з ними або домашніми тваринами мити руки з милом.
  • Крім цього, необхідно ретельно термічно обробляти м’ясні продукти під час приготування їжі.