Відбулося навчання осіб, відповідальних за роботу консультаційних пунктів з питань цивільного захисту

  • 1535

Фото без описуПротягом 10-12 березня, на базі Навчально консультаційного пункту м. Олександрія проводились спеціальні заняття з особами, на яких поширюється дія законів у сфері цивільного захисту. Зокрема, участь у тренінгах взяли посадові особи, відповідальні за роботу консультаційних пунктів на території Приютівської ОТГ.

Актуальність занять полягає у необхідності підвищення рівня компетентності працівників сільських (селищних) рад, необхідної для ефективного вирішення ними завдань цивільного захисту.

Учасникам заходу розповіли про нормативно-правові акти, які є основою для створення консультаційних пунктів, а також розкрили основні напрямки їх діяльності. Поряд із цим, слухачі опрацювали організаційно-розпорядчу документацію, функціональні обов’язки відповідальних (інструкторів) консультаційних пунктів, Положення про консультаційний пункт. Також отримали пам’ятки, рекомендації, плакати щодо розроблення інформаційно-довідкового куточка.

Консультаційні пункти є осередками просвітницько-інформаційної роботи і пропаганди знань  серед населення відповідної адміністративної території з питань захисту та дій у надзвичайних ситуаціях.

Головними завданнями консультаційних пунктів є участь у підготовці населення, не зайнятого у сфері виробництва та обслуговування, з питань захисту та дій у надзвичайних ситуаціях за тематикою консультацій, рекомендованою ДСНС України; сприяння розвитку громадської свідомості щодо особистої та колективної безпеки; підвищення рівня морально-психологічного стану громадян в умовах загрози і виникнення надзвичайних ситуацій.