У Приютівській ОТГ провели термінове засідання комісії з ТЕБ та НС щодо запобігання коронавірусу

  • 1562

Фото без описуСьогодні, 16 березня, у Приютівській селищній раді відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де розглянули питання про вжиття заходів та виконання завдань щодо запобігання поширенню та стабілізації епідемічної ситуації на території ОТГ гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-2019.

На засідання, окрім членів комісії з питань ТЕБ та НС, були також запрошені головний лікар комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Олександрійського району Кіровоградської області» Олександр Гірник, завідувач Приютівської амбулаторії загальної практики - сімейної медицини Андрій Данилюк та директор КНП «Олександрійська ЦРЛ» Валентина Гарагуля.

«Ситуація з коронавірусом змушує нас кардинально міняти спосіб життя. Так, у Приютівській об’єднаній територіальній громаді вже призупинено освітній процес, заборонені масові заходи. Проте, досвід інших країн та великих міст змушує нас до більш рішучих дій в боротьбі з поширенням коронавірусу на нашій території» — заявив Приютівський селищний голова. Поряд із цим, Андрій Коломійцев зазначив, що Приютівська ОТГ надасть фінансову допомогу КНП «Олександрійська центральна районна лікарня» для закупівлі виробів медичного призначення, а також засобів індивідуального захисту для медичних працівників.

У межах комісії фахівці рекомендували обмежити доступ громадян до адміністративних будівель об’єднаної територіальної громади, максимально перевести обслуговування населення в телефонний або онлайн-режим. Поряд із цим, припинити роботу громадських закладів харчування та обмежити доступ до закладів харчування, що працюють при виробничих підприємствах. Рекомендувати перевізникам здійснювати дезинфекцію транспортних засобів після виконання кожного рейсу.

Серед інших рекомендацій, максимально обмежити:

  • Пересування населення між населеними пунктами, а також пересування в громадських місцях без крайньої потреби;
  • Проведення культурних, спортивних, політичних, соціальних, релігійних та інших заходів за участю громадян, виключити планування таких заходів до стабільної ситуації;
  • Скасувати або максимально перевести в режим телефонних або відеоконференцій усі заходи та засідання (за винятком виключних випадків).

Також буде здійснюватися облік громадян, які впродовж останніх днів перебували в країнах, де зареєстровано циркуляцію вірусу COVID-2019.