Шановна громадо!

  • 977

Фото без опису

Сьогодні увесь світ бореться з невидимим ворогом, який з кожним днем захоплює все нові «території», і, нажаль, Україна не є винятком. За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 24 березня в Україні вже 84 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них - 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. Лише за добу зафіксовано 11 нових випадків.

Сьогодні дуже складно давати позитивні прогнози і говорити про подальший розвиток подій.  Проте ми повинні розуміти, що наразі існує високий рівень небезпеки і кожен з нас може опинитися «під прицілом» коронавірусної інфекції. Сьогодні ми повинні самі визначити зону власної відповідальності. Зокрема це стосується осіб, котрі повернулися з країн, де зафіксовані випадки захворювання на COVID-19.

ЗВЕРТАЮСЯ ОСОБИСТО ДО КОЖНОГО З ВАС І ЗАКЛИКАЮ НЕ НЕХТУВАТИ ВЖЕ ВСТАНОВЛЕНИМИ ПРАВИЛАМИ.

Будьте відповідальними і залишайтеся вдома на самоізоляції протягом 14 днів. Утримайтесь від гостей і не влаштовуйте вечірок – будьте розсудливими. Уважно стежте за станом свого здоров’я і при перших симптомах респіраторних захворювань телефонуйте сімейному лікареві. Дотримуйтесь усіх його рекомендацій.

Повідомляю також про адміністративну відповідальність за самовільне залишення місця обсервації (карантину) особою, яка може бути інфікована коронавірусом, а також підвищення кримінальної відповідальності за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням.

Зокрема, порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених зокрема законом «Про захист населення від інфекційних хвороб», а також рішень Приютівської селищної ради з питань боротьби з інфекційними захворюваннями тягне за собою накладення штрафу на громадян у сумі від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тис. до 34 тис. грн)

Будьте здорові і пам’ятайте, що лише ваша відповідальна поведінка може захистити і уберегти сотні життів людей!!!

З повагою

селищний голова                                                                                                            Андрій КОЛОМІЙЦЕВ