Як працює сервіс електронних петицій на сайті Приютівської громади

  • 635

Громадяни можуть звернутися до Приютівського селищного голови з електронними петиціями через спеціальний розділ офіційного веб-сайту, доступний за адресою https://pryiutivka-community.gov.ua/petitions.

Для того, щоб підтримати електронну петицію або створити нову, потрібно зареєструватися на сервісі. Для цього необхідно заповнити форму на сторінці «Реєстрація», після чого для активації облікового запису перейти за посиланням, вказаним в електронному листі, що надійшов Вам на електронну поштову адресу, зазначену під час реєстрації. Після того, як Ви побачите на екрані повідомлення про те, що Ваш обліковий запис активовано, Ви можете увійти на сайт та підтвердити номер телефону, щоб створювати або підтримувати петиції.

Для того, щоб підтримати вже створену електронну петицію, користувач повинен перейти на сторінку цієї петиції, ознайомитися з її текстом і натиснути кнопку «Підписатися». Зарахування голосу користувача, який здійснив вхід на веб-сайт (авторизувався на веб-сайті), відбудеться одразу ж. Користувач, який не здійснив вхід на сайт, має спочатку увійти, ввівши у спеціальну форму, що з’явилася, адресу електронної пошти і пароль, вказані ним при реєстрації на веб-сайті. І лише потім голос на підтримку обраної ним електронної петиції буде зараховано.

Увага! При створенні електронної петиції будьте чемні, відносьтесь із повагою до тих людей, кого, можливо, вона буде стосуватись, а також до тих, хто буде переглядати Ваш текст. У разі невідповідності електронної петиції встановленим вимогам оприлюднення такої петиції не здійснюється, про що автор (ініціатор) електронної петиції отримує повідомлення на вказану ним адресу електронної пошти.

Електронна петиція, адресована Приютівському селищному голові, розглядається за умови збору на її підтримку не менш як 100 підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня оприлюднення петиції.

Електронна петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів на її підтримку розглядається як звернення громадян відповідно до Закону України «Про звернення громадян».