У Приютівській громаді затвердили правила перебування на вулицях і в громадських місцях

  • 1749

Фото без описуОбов’язкові захисні маски, заборона пересуватися групами, відвідувати парки та дитячі майданчики – від 7 квітня це обов’язкові правила для жителів Приютівської громади. Виконавчий комітет Приютівської селищної ради своїм рішенням ухвалив «Правила перебування на вулицях та в громадських місцях на території Приютівської об’єднаної територіальної громади під час карантину». Правила спрямовані на те, щоб запобігти розповсюдженню на території Приютівської ОТГ гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Відтепер протягом усього періоду карантину не можна з’являтися у громадському місці без одягнутої захисної маски, в тому числі, виготовленої самостійно та респіратора.

Не можна збиратися у групи більше двох людей, якщо ви не супроводжуєте дитину, або це не викликане службовою необхідністю. На вулиці необхідно тримати дистанцію у 1,5 метри від іншої людини.

Діти віком до 14 років під час карантину не мають права знаходитися у громадських місцях без батьків, опікунів чи родичів.

І дітям, і дорослим заборонено до завершення карантину відвідувати дитячі та спортивні майданчики, зони відпочинку, парки, сквери, лісопаркові та прибережні зони, окрім службової необхідності. Однак дозволяється вигулювати домашніх тварин, але однією людиною.

Торгівельним закладам, яким дозволено працювати в умовах карантину, обов’язково дотримуватися санітарних норм, вчасно дезінфікувати поверхні та приміщення і виконувати особливий режим обслуговування відвідувачів в умовах карантину.

Релігійним організаціям та конфесіям виконавчий комітет рекомендує проводити спільні молитви під час богослужінь дистанційно, у тому числі і на Великодні свята. А під час ритуалів та релігійних обрядів – дотримуватися норм карантину і соціальної дистанції, які впроваджені по всій країні.

Правила перебування на вулицях та у громадських місцях Приютівської громади у повному викладі для ознайомлення будуть розміщені на дошках оголошень по всій громаді. Вони є обов’язковими для виконання для всіх жителів та організацій Приютівської ОТГ.