Голова Приютівської громади обговорив порядок проведення заходів у Великодні дні з представниками духовенства та поліцією

  • 1147

Фото без описуГоловним та єдиним питанням у порядку денному спільної зустрічі голови Приютівської ОТГ Андрія Коломійцева та начальника Олександрійського РВП підполковника поліції Віталія Кравцова з представниками духовенства стало питання щодо порядку проведення релігійних заходів з нагоди святкування Великодня.

З метою запобігання поширення коронавірусної хвороби COVID-19 та дотримання обмежувальних заходів, запроваджених на період карантину, було погоджено спільні дії під час проведення богослужінь та правила доступу до храмів на території Приютівської об’єднаної територіальної громади. Зокрема, під час богослужінь у храмі окрім священослужителів та церковнослужителів, чтеців та співців, інших осіб, які беруть участь у проведенні богослужіння, можуть бути присутні віряни, загальною кількістю не більше 10 осіб, за умови одночасного перебування в приміщенні. Віряни повинні використовувати засоби індивідуального захисту (маски, респіратори) та дотримуватися безпечної дистанції у 1,5 метра між собою.

Поряд із цим було обговорено можливість проведення богослужінь з використанням звукопідсилюючої апаратури поза межами будівлі храмів та шляхом он-лайн трансляцій.