Двоє мешканців Приютівської ОТГ захворіли на COVID-19

  • 2388

Фото без описуСьогодні, 24 квітня, у двох мешканців Приютівської об’єднаної територіальної громади лабораторно підтверджено захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19.

Хворі мешканці Приютівської ОТГ знаходяться у місті Кропивницькому на обсервації. Це жителі громади, які нещодавно повернулися до України із-за кордону. Інфіковані на коронавірус жителі громади – це особи віком до 50 років.

У зв’язку з цим нагадуємо, що у групі ризику зараження інфекційною хворобою COVID-19 перебувають усі громадяни, а не лише люди похилого віку, люди зі слабким імунітетом та хворі на хронічні захворювання.

Вкотре звертаємося до усіх мешканців громади. Для запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 на території Приютівської об’єднаної громади чітко дотримуйтеся карантинних обмежень, встановлених Постановою Кабінету Міністрів України № 211 "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (зі змінами). Зокрема:

1. Обов’язково користуйтеся захисною маскою або респіратором у громадських місцях.

2. Не відвідуйте парки, сквери, зони відпочинку, дитячі та спортивні майданчики.

3. Переміщуйтеся по вулиці групами не більше 2-х осіб.

4. Не дозволяйте перебувати на вулиці дітям віком до 14-років без супроводу дорослих.

5. У громадських місцях та на вулиці тримайте безпечну дистанцію у 1,5-2 метри від інших осіб.

Не нехтуйте санітарними правилами, користуйтеся дезінфекторами та мийте руки після кожного відвідування громадських місць. Максимально обмежте коло своїх переміщень та контактів на період карантину, щоб попередити поширення хвороби COVID-19 на території Приютівської ОТГ.