У Приютівській ОТГ затверджено Програму підтримки закладів охорони здоров’я та медичних працівників на 2020 рік

  • 2144

Фото без описуДоступність, якість, сучасність, функціональність, ефективність, ресурсна забезпеченість та своєчасність медичної допомоги є основою для забезпечення високого рівня здоров’я та покращення якості життя населення. Значною складовою у забезпеченні висококваліфікованої медичної допомоги населенню Приютівської селищної ради є медична допомога, яка здійснюється у закладах охорони здоров’я, розташованих на території громади. Зростання захворюваності і смертності серед дорослого населення потребує пошуку нових ресурсів, використання високих технологій, покращення матеріально-технічної бази медичних закладів, удосконалення принципів практичної медицини в поліклінічних умовах та умовах стаціонарних відділень медичних закладів та прийняття невідкладних заходів.

Тому, на черговій сесії Приютівської селищної ради депутатами затверджено Програму підтримки закладів охорони здоров’я та медичних працівників на 2020 рік. Програма забезпечить надання медичної допомоги дорослому і дитячому населенню громади та спонукатиме до збільшення кількості медичних працівників у закладах охорони здоров’я, що розташовані на території громади.

Основні проблеми, на які буде спрямована програма:

  • дефіцит коштів на оплату праці працівникам та на поточні витрати;
  • недостатня забезпеченість кадрами закладів охорони здоров’я;
  • недостатній рівень підписання декларацій населення з сімейними лікарями.

Беручи до уваги необхідність надання вчасної та якісної медичної допомоги населенню громади, виникає вкрай необхідна потреба у наданні закладам охорони здоров`я фінансової підтримки з місцевого бюджету.