У Приютівській селищній раді відзвітували про виконання бюджету ОТГ за І квартал 2020 року

  • 845

Фото без описуПід час останньої чергової сесії депутатами селищної ради було розглянуто звіт про виконання бюджету Приютівської об’єднаної територіальної громади за перший квартал поточного року.

За результатами перших трьох місяців 2020 року надходження до бюджету склали 23811,9 грн., з урахуванням трансфертів, що складає 115,98% затвердженого плану. З державного бюджету отримано 9102,2 тис. грн. освітньої і медичної субвенції.

Основними бюджетоутворювачими податками є:

  • Податок на доходи фізичних осіб — надійшов в розмірі 7207,0 тис. грн.;
  • Єдиний податок — склав 1950, 4 тис. грн.;
  • Плата за землю — 4990,5 тис. грн.

Видаткова частина бюджету ОТГ становить 22 199,1 тис. грн. На капітальні видатки зі спеціального фонду бюджету Приютівської ОТГ спрямовано 35,0 тис. грн.

Перераховано державному та районному бюджетам субвенцію в сумі — 5587,7 тис. грн. на утримання галузей медицини і культури та сфери соціального захисту населення.

Станом на 01.04.2020 року заборгованості по виплаті заробітної плати працівників бюджетних установ та спожитих енергоносіїв бюджетними установами відсутня. Перевиконання затверджених планових показників загального фонду у звітному періоді становить 3235,7 тис. грн.

Втім, за підсумками квітня 2020 року, через внесені зміни до податкового кодексу, щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (СOVID–19) маємо суттєве недовиконання близько 2,0 млн. грн.

Якщо порівнювати із загальними по країні – Приютівська ОТГ має не погані показники, що вселяє надію на те, що з послабленням карантинних обмежень та відновленням податкових надходжень бюджет наповнюватиметься значно швидшими темпами, й дані за півріччя та рік матимуть набагато позитивніші показники й бюджет буде перевиконано.