У Приютівській громаді утворено комісію з житлових питань

  • 848

Фото без описуРішенням виконавчого комітету в Приютівській об’єднаній територіальній громаді утворено громадську комісію з житлових питань при виконавчому комітеті селищної ради, затверджено її склад та положення. Комісію утворено з метою ефективного вирішення житлових питань мешканців громади, здійснення контролю за розподілом житла та обліком громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Серед основних завдань комісії - розгляд заяв громадян з питань взяття їх на облік як таких, що потребують поліпшення житлових умов, визначення черговості на отримання житлової площі та розподіл житлових приміщень житлового фонду селищної ради (у разі його наявності), що перебувають у комунальній власності селищної ради.

Комісія у своїй діяльності керуватиметься Конституцією України, Житловим кодексом та законами України, указами Президента, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів України, Правилами обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Україні та іншими нормативно-правовими актами.

До складу комісії входять як представники селищної ради, так і громадських організацій. 

Поряд із цим, діяльність комісії здійснюватиметься відповідно до чинного законодавства на принципах законності, гласності, гуманності, неприпустимості приниження честі і гідності громадян, які потребують допомоги щодо забезпечення їх прав та інтересів.