З Днем сімейної медицини!

  • 576

Фото без описуСьогодні ми відзначаємо День сімейної медицини. Це професійне свято ще зовсім молоде, на національному рівні запроваджене лише у 2017 році Указом Президента України. Саме тоді наша країна офіційно приєдналася до Всесвітнього дня сімейного лікаря, який відзначають люди у білих халатах вже понад 10-річчя за ініціативи Всесвітньої ради сімейних лікарів WONCA.

Запровадження офіційного свята сімейної медицини в Україні важко переоцінити. Сімейні лікарі – це ті працівники медичної галузі, які першими приходять на допомогу людині, що захворіла. Від їхньої професійності, уважного ставлення залежить, як швидко і якісно пацієнт отримає медичну допомогу. Сімейні лікарі – це більше, ніж медики, вони не просто лікують від застуди чи іншої хвороби, а часто є ще й тонкими психологами, які допомагають пацієнту пережити складні моменти життя.

Із запровадженням медичної реформи, коли сімейні лікарі увійшли повноцінно у життя українців, ми встигли оцінити переваги, які надає сімейна медицина. Обираючи сімейного лікаря, ми сьогодні довіряємо йому не лише свою медичну картку, але й своє життя. Тому й рівень відповідальності роботи сімейних лікарів – один із найвищих серед медичних працівників.

У це професійне свято хочу щиро подякувати кожному сімейному лікарю Приютівської об’єднаної громади за їхній професіоналізм і відданість професії. Я впевнений, у нас найкращі сімейні лікарі, і ми цінуємо вашу працю та намагаємося забезпечити вам гідні умови праці. У цей день бажаю вам вдячних пацієнтів та професійного росту. Зі святом!   

 

З повагою

Приютівський селищний голова                                                Андрій Коломійцев