Приютівська громада долучилася до Всесвітнього дня вишиванки

  • 1681

Фото без описуІз знання свого родоводу, історії рідного краю починається родина. Мамина пісня, батькова хата, дідусева казка, бабусина вишиванка, добре слово сусіда, незамулена криниця – все це родовідна пам’ять, наша історія, наші символи.

Для Приютівської громади вже стало гарною традицією щороку у третій четвер травня відзначати разом з усією Україною Міжнародний день вишиванки. Це прекрасне свято є самобутнім і самодостатнім, не прив’язаним до жодного державного чи релігійного.

Так і сьогодні, 21 травня, наша громада замайоріла різнобарв’ям українських вишиванок. У зв’язку з обмежувальними заходами, масових заходів у цей день проводитись не буде. Працівники КУ «Центр культури та дозвілля» Приютівської селищної ради дуже сумують, що в ці дні не мають можливості дарувати жителям та гостям громади святковий настрій, позитивні емоції, не можуть чути оплесків та бачити яскравих усмішок глядачів. Тож за їх ініціативою, у соціальних мережах було організовано флеш-моб до Дня вишиванки.

Жителі взяли активну участь у запланованій акції до цього свята. Працівники Приютівської селищної ради, старостинських округів, комунальних установ та закладів освіти громади також долучились до цього флеш-мобу. Одягаючи сорочки з орнаментованою вишивкою, багато людей висловили свою національну та громадянську позицію, культурну освіченість та духовну свідомість, що пробуджують генетичну пам’ять, адже в стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.

Тож одягайте вишиванку на будь-який смак і колір де б ви не були! Заповнюйте онлайн-простір світлинами своїх родин у вишиванках з хештегом #приютівко_одягни_вишиванку.