У Приютівській громаді триває робота по відбору громадських ініціатив

  • 1361

Фото без опису22 травня відбулася співбесіда членів комісії (експертів) з реалізації громадських ініціатив селищної ради з переможцями першого туру відбору Конкурсу ініціатив жителів Приютівської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік.

На засідання було запрошено авторів п’яти проєктів, які презентували свої роботи та відповідали на питання експертів. Члени комісії узгоджували з кожним автором деталі та можливості реалізації проєктів. Зокрема, головна увага стосувалася таких питань:

-     можливість застосування проєкту на всій території Приютівської ОТГ;

-   деталі кошторису, прописаного у проєкті, його відповідність закладеній сумі;

-   готовність авторів проєкту реалізувати та підтримувати його діяльність після надання фінансування та  реалізації.

Члени комісії внесли корективи до поданих ініціатив. Автори проєктів отримали час до 27 травня на узгодження їх фінансових розрахунків та зведення остаточного кошторису.

Нагадаємо, перемогу у першому турі Конкурсу ініціатив жителів Приютівської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік отримали 5 проєктів:

-  облаштування зони відпочинку біля річки у селищі Приютівка;

-  розвиток лялькового театру для дітей Приютівки «Казка наяву»;

- проєкт “З музикою у серці”. “Вчимося правильно співати”, який стосується придбання музичного обладнання та реквізиту для обдарованої молоді с. Войнівка;

-  кінотеатр під відкритим небом у с. Березівка (та по всій громаді);

-  облаштування зони спортивного дозвілля у селі Головківка.

Початок реалізації ініціатив мешканців Приютівської ОТГ запланований на червень 2020 року.

Зауважимо, що у разі неподання доопрацьованих проєктів, право отримати фінансування від Приютівської селищної ради отримають наступні ініціативи, які набрали найбільшу кількість балів.