Обдаровані діти Приютівської громади отримуватимуть стипендію від селищної ради

  • 1428

Умовне фотоПитання про можливість призначення стипендій обдарованим дітям Приютівської ОТГ розглянув та підтримав на своєму засідання 26 травня виконавчий комітет Приютівської селищної ради. Для реалізації цієї можливості виконавчим комітетом ухвалене Положення про присудження стипендії обдарованим учням Приютівської селищної ради та затверджений склад відповідної комісії, яка визначатиме кандидатів на стипендію.

Стипендію Приютівської селищної ради заснували з метою виявлення та підтримки обдарованих дітей, стимулювання навчання, наукової діяльності, творчості та засвідчення їх особистих досягнень у освітній діяльності.

Присудження стипендій, відповідно до Положення, здійснюватиметься за особисті досягнення дитини на обласному, національному та міжнародному рівнях. Отримуватимуть стипендії учні, що навчаються у 5-11 класах закладів загальної середньої освіти Приютівської селищної ради віком до 18 років, які за минулий навчальний рік досягли таких успіхів:

  1. Стали переможцями та призерами обласного етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, обласного етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково- дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України; стали переможцями та призерами юнацьких чемпіонатів області, обласної спартакіади школярів.
  2. На національному та міжнародному рівнях стали призерами та переможцями ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, II національного етапу міжнародних наукових конкурсів «Intel-Еко Україна» та «Intel-Техно Україна», фінального етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, IV (підсумкового) етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Стипендії селищної ради не призначатимуть тим учням, які є стипендіатами більш високого рівня, тобто обласного чи всеукраїнського рівнів, нагороджені стипендією Президента України або Кабінету Міністрів України. На рік планується присуджувати не більше 10 стипендій.

Обдарованим учням стипендії виплачуватимуться протягом 10 місяців навчального року – щомісячно з 1 вересня поточного року  по 30 червня наступного року.

Розглядом заяв, відбором та висуненням кандидатів на стипендію займатиметься комісія з присудження стипендії селищної  ради обдарованим учням Приютівської селищної ради. Виконавчий комітет Приютівської селищної ради затвердив склад комісії, до якої увійшли представники «Центру із обслуговування комунальних закладів та установ», педагоги та голови батьківських комітетів освітніх закладів Приютівської ОТГ. Кандидатури для присудження Стипендії можуть висувати заклади загальної середньої освіти Приютівської селищної ради.

Виплата стипендій обдарованим дітям Приютівської громади здійснюватиметься за рахунок коштів бюджету селищної ради. Розмір стипендії виконавчим комітетом Приютівської селищної ради затверджений в обсязі 200 гривень на місяць.