Відбулася відеоконференція між представниками Кіровоградщини та Федеральної землі Штирія Республіки Австрія

  • 776

У рамках Угоди між Кіровоградською обласною державною адміністрацією України та Урядом землі Штирія Республіки Австрія про економічне і культурне співробітництво 27 травня 2020 року відбулася відеоконференція між представниками Кіровоградщини та Федеральної землі Штирія Республіки Австрія щодо актуальних питань українсько-австрійського співробітництва на регіональному рівні. Учасників відеоконференції привітала директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості облдержадміністрації Рахуба Ніна, яка подякувала австрійським колегам за незмінний інтерес до розвитку взаємовигідної співпраці між нашими регіонами.

У ході заходу було обговорено низку питань, які стосуються продовження двостороннього співробітництва між Кіровоградщиною та землею Штирія у контексті глобальних викликів, що виникли внаслідок поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Так, одним з перспективних напрямків співпраці між регіонами учасниками відеоконференції було визначено торговельно-економічне співробітництво, яке розвивається, зокрема, у рамках Угоди між Кіровоградською регіональною торгово-промисловою палатою та Економічною палатою землі Штирія.

Президент Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати (далі – КРТПП) Саєнко Ірина ознайомила австрійських колег з основними напрямками діяльності КРТПП, низкою пропозицій суб’єктів господарювання Кіровоградщини щодо співпраці, зокрема, в добувній, сільськогосподарській та енергетичній сферах, а також запросила взяти участь у Міжнародній агропромисловій виставці з польовою демонстрацією техніки та технологій "AGROEXPO-2020", що проходитиме у м. Кропивницькому з 30 вересня по 03 жовтня 2020 року.

Окрему увагу під час відеоконференції було приділено співпраці у галузі освіти, зокрема її інтенсифікації у рамках вже укладених угод про співробітництво між навчальними закладами регіонів. Начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Таборанський Володимир та координаторка міжнародних проєктів, член ради у справах шкіл Федеральної землі Штирія Марія Піхльбауер досягли домовленостей щодо обміну досвідом по реформуванню середньої та 2 вищої освіти, впровадженню дуальної форми освіти, а також організації співпраці навчальних закладів із роботодавцями.

Учасники відеоконференції поділилися думками щодо важливості розвитку як регіонів в цілому, так і окремих громад, реалізації проєктів регіонального розвитку тощо.

За матеріалами Департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Кіровоградської ОДА.