У Приютівській громаді дбають про охорону врожаю зернових культур та кормів

  • 649

Фото без описуУ літній період, під час дозрівання зернових культур, різко підвищується небезпека виникнення пожеж на полях, де вирощуються зернові, у заготівельних пунктах та елеваторах. Дозрілі культури, солома та стерня є сухими і легкозаймистими. Навіть невелике джерело вогню може швидко знищити урожай зернових культур та грубих кормів на великій площі, завдати значних матеріальних збитків.

У зв’язку з цим рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Приютівської селищної ради від 21 квітня 2020 року №10 був затверджений план заходів щодо забезпечення протипожежного захисту сільськогосподарських угідь і збереження зернових культур та грубих кормів від пожеж у 2020 році. Рішенням ТЕБ та НС Приютівської селищної ради від 20 травня 2020 року №14 в.о. старост старостинських округів, керівникам підприємств, установ та організацій різних форм власності, які задіяні у зернозбиральній кампанії, поінформовано щодо  забезпечення виконання завдань вищезазначеного плану заходів.

За даними статистики, основними причинами виникнення пожеж на полях зернових культур, у заготівельних пунктах, на елеваторах є необережне поводження з вогнем при палінні, розведення та залишення без догляду багать поблизу полів, дитячі пустощі з вогнем, іскри, що вилітають із вихлопних труб двигунів. Щоб не допустити виникнення пожеж при дозріванні та збиранні врожаю необхідно дотримуватися правил пожежної безпеки.

Пам’ятайте, що звичайна необачність або легковажність може призвести то втрати річного урожаю зернових культур на полях. Бережіть урожай і не допускайте пожежі в екосистемах!