Приютівська селищна рада затвердила програму боротьби з амброзією

  • 767

Фото без описуРішенням сесії Приютівської селищної ради від 29 травня затверджена Програма боротьби з амброзією полинолистою на території Приютівської селищної ради на 2020 рік.

Основна мета Програми – впровадження комплексу заходів щодо виявлення та ліквідації вогнищ розповсюдження амброзії полинолистої протягом 2020 року на території Приютівської селищної ради, який включає в себе:

  • приведення в належний фітосанітарний та естетичний стан території селища;
  • поступове зменшення площ засмічення карантинним бур’яном;
  • зменшення кількості випадків захворювання на алергію серед населення.

Програмою визначений ряд завдянь, покликаних забезпечити її виконання:

  1. Організація проведення обстежень з метою виявлення нових вогнищ заражень амброзією.
  2. Проведення заходів проти амброзії підприємствами, установами, організаціями та закладами незалежно від форми власності.
  3. Виконання комунальними підприємствами громади комплексного застосування механічного, хімічного та фітоценотичного методів для локалізації та ліквідації амброзії в місцях її розповсюдження.
  4. Привернення уваги населення та громадськості Приютівської селищної ради до проблеми, пов’язаної із зараженням земель амброзією.
  5. Підвищення відповідальності за виконання та проведення карантинних заходів проти карантинного бур`яну на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форми власності, громадян, що мешкають в приватному секторі.
  6. Ознайомлення з карантинними рослинами, в тому числі з амброзією, та методами боротьби з ними у навчальних закладах громади.

За результатами виконання Програми боротьби з амброзією полинолистою на території Приютівської селищної ради на 2020 рік очікується суттєве зменшення площ зараження амброзією полинолистою та кількості випадків захворювання на алергію, викликаних цією рослиною, серед населення.

Амброзія полинолиста (AmbrosiaartemisifoliaL) вважається одним із найбільш небезпечних в Україні карантинних бур’янів-алергенів, який негативно впливає на здоров’я людей та культурні рослини, засмічує навколишнє середовище.