Приютівська ОТГ подає в суд на рішення Кабінету Міністрів щодо розділення громади

  • 1672

29 травня на сайті Кабінету Міністрів опублікувано розпорядження про затвердження перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області, який булo затвеpдженo ще 13 тpавня. Таким чином, офіційно вступило в дію рішення Уряду, за яким частина діючої Приютівської об’єднаної територіальної громади -  територія нинішніх Ізмайлівського та Головківського старостинського округів – відходить до складу майбутньої Олександрійської міської об’єднаної територіальоної громади.

У зв’язку з цим Приютівська селищна рада подає судовий позов в Окружний адміністративний суд міста Київ на розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області» від 13 травня 2020 року.

Судовим позовом Приютівська селищна рада просить визнати протиправним та скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України  від 13 травня 2020 р. № 593-р «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області» в частині виключення зі  складу Приютівської об’єднаної територіальної громади Ізмайлівської і Головківської територіальних громад та визнання таким, що втратило чинність розпорядження Кабінету Міністрів України від  19 липня 2017 р. № 491-р «Про внесення змін до перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області» в частині Приютівської об’єднаної територіальної громади.