Представники громад Світловодщини приїздили до Приютівської ОТГ переймати досвід (ФОТО)

  • 1619

Фото без описуДо Приютівської об’єднаної територіальної громади переймати досвід приїздили представники громад Власівки, Великої Андрусівки, міста Світловодська та району. Метою візиту було ознайомлення з організацією та функціонуванням соціально-гуманітарної сфери.

На «круглому столі», проведеному в Користівському ліцеї, спікерами зустрічі були: Приютівський селищний голова Андрій Коломійцев, заступник селищного голови Ірина Чемерис, секретар ради Вікторія Лисенко, керуючий справами виконавчого комітету Вікторія Косяк, провідний спеціаліст відділу розвитку територій Марина Дячук, директор КУ «Центр із обслуговування комунальних закладів та установ» Світлана Михайленко. Членів делегації із Світловодщини знайомили з соціально-економічним розвитком громади, гуманітарним та інформаційним напрямком її діяльності. 

Приютівський селищний голова Андрій Коломійцев розповів гостям про непростий шлях створення об’єднаної територіальної громади, а також подальшими кроками у її становленні.

«Дуже важливо в процесі реформи децентралізації ділитися досвідом, щоб новоствореним ОТГ було легше впроваджувати в життя свою діяльність, реалізувати повноваження і взяти на себе всі обов’язки для налаштування ефективної роботи. Сьогодні наша ОТГ рада зустрічати гостей зі Світловодщини, ділитися своїми здобутками на шляху до створення успішної об’єднаної територіальної громади», — зазначив Андрій Олександрович.

Програма візиту була дуже насиченою та сприяла всебічному аналізу досвіду нашої громади. Найбільшу цікавість світловодчани проявили до питань створення освітньої мережі, передавання у власність громад комунальних об’єктів, функціонування комунальних підприємств, підготовки та реалізації стратегії розвитку. Учасники наочно побачили об’єкти соціальної сфери – майбутній ЦНАП, амбулаторію, поліцейську станцію, школи і т.п. – та переконалися у можливостях об’єднаних громад надавати якісні соціальні послуги населенню.

Крім робочої програми учасники малу змогу ознайомитися з історичною спадщиною нашого краю, відвідати паркові зони та місця дозвілля.

«Приютівська ОТГ – молода, але дуже перспективна громада. Незважаючи, що нам лише 2 роки, зроблено дуже багато, завдяки злагодженій командній роботі на чолі з головою Андрієм Коломійцевим. Сьогодні ми зможемо побачити перші напрацювання та ознайомитися із планами на майбутнє», — розповів один з учасників.

Наприкінці візиту учасники підкреслити його корисність та цікавість в контексті набуття нового досвіду та можливості і надалі спілкуватися з колегами щодо формування спільного бачення розвитку територіальних громад, зокрема в туристичному напрямку.

«Сьогодні ми зібрали весь актив «Світловодщини Нової» — це люди, які будуть творити майбутнє нашого краю. Ми знайомилися з досвідом наших сусідів, вивчали їхні надбання і їхні шляхи у вирішенні проблемних питань, щоб врахувати їх при розбудові структури влади і органів управління у Світловодській громаді. Насамперед, ми перейняли масу позитивного досвіду, він нас надихає і ми маємо купу приємних вражень. Їдемо додому з величезним багажем знань та «палаючими» очима, а також величезним бажанням змінювати Світловодщину», — поділився враженнями Микола Середенко.