У Приютівській ОТГ після карантину відкриється перший заклад дошкільної освіти

  • 1342

Фото без описуНа час карантину багато закладів призупинили свою роботу, в тому числі і дитячі. З 12 березня по теперішній час  сім садочків громади чекають своїх вихованців.

Нещодавно прийнято рішення Уряду, згідно якого у регіонах із сприятливою епідемічною ситуацією дозволяється відвідування дітьми закладів дошкільної освіти під час карантину з урахуванням Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів. Тому дані заклади можуть відновити свою діяльність створивши максимально безпечні умови для вихованців та працівників, а також враховуючи запити батьків щодо потреби у відкритті чергових груп.

На сьогодні проводиться щоденний моніторинг таких звернень від батьків. У разі потреби - відкриються чергові групи на базі дошкільних установ. Також за кошти місцевого бюджету  проведено заходи щодо забезпечення закладів дошкільної освіти Приютівської селищної ради дезінфікуючими та миючими засобами, приладами для вимірювання температури, засобами індивідуального захисту.

Відповідно до розпорядження голови Приютівської селищної ради для відновлення діяльності закладів дошкільної освіти передбачено виїзд робочої групи  для здійснення перевірки готовності дошкільних установ працювати в умовах карантину. До складу комісії крім представників селищної ради та КУ «Центр із обслуговування комунальних закладів та установ» залучено представника районного управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Кіровоградській області.

Враховуючи звернення батьків Войнівського ЗДО «Веселка» щодо відновлення роботи садочка, 18.06.2020 здійснено  виїзд робочої групи з метою перевірки готовності дошкільної установи працювати в умовах карантину. Члени робочої групи надали свої рекомендації керівництву та працівникам і погодили відкриття садочка з 22 червня 2020 року.  

Також планується відновлення роботи Приютівського ЗДО «Світлячок» - з 1 липня 2020 року, а Протопопівського ЗДО «Колобок» - з 9 липня 2020 року.