У громаді після карантину відновив роботу дитячий садок «Веселка»: як змінилися умови перебування там дітлахів

  • 922

Фото без описуУ ході впровадженням адаптивного карантину, у зв’язку зі зверненнями батьків та враховуючи виконання вимог Держпродспоживслужби Приютівська селищна рада дозволила відновити роботу деяких дитячих садочків. Першим, з урахуванням тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів відкрився Войнівський заклад дошкільної освіти «Веселка».

Завідуюча дошкільного закладу Любов Тітаренко запевнила, що в дитсадку дотримуються усіх санітарно-епідемічних вимог. Зокрема, дітей приймають перед входом, вихователь вимірює температуру і веде журнал скринінгу. Поряд із цим, впродовж робочого дня всім працівникам закладу також вимірюється температура.

«В період карантину ми проводили щоденний моніторинг звернень від батьків. На основі їх аналізу, спільно з комунальною установою «ЦОКЗУ» була проведена підготовка до відновлення діяльності нашого садочку. Зокрема, за кошти селищної ради проведено заходи щодо забезпечення закладу дезінфікуючими та миючими засобами, приладами для вимірювання температури, засобами індивідуального захисту. Після чого, було повідомлено батьків про готовність нашого закладу приймати вихованців з умовою, що вони наддадуть довідки від сімейного лікаря про стан здоров’я дитини», — зазначила завідуюча.

Окрім цього, в закладі потурбувались й про забезпечення необхідних побутових умов. За вимогами Міністерства охорони здоров’я України були переставлені ліжка, прибрані зайві стільчики та столи, килимки, м’які іграшки та інші предмети. Особлива увага приділяється дезінфекції, аби діти під час свого перебування у закладі дошкільної освіти змогли уникнути небезпеки. В закладі облаштовано спеціальний куточок з рекомендаціями та засобами для дезінфекції рук. Поряд із цим, працівники за графіком обробляють дезінфекційними засобами усі поверхні у приміщеннях.

Як запевнила вихователь ЗДО «Веселка», між вихованцями зберігається соціальна дистанція, а наповнюваність змішаної групи складає 9 осіб, що не перевищує норми.

«Режим роботи вихователів затверджений таким чином, щоб звести до мінімуму час перебування дітей в приміщеннях закладу. Для цього, спільно з колегами ми працювали над тим, щоб дітям було цікаво та с користю проводити час на вулиці. На жаль, сьогодні заборонено використовувати м’ячі, кеглі та інші предмети, на яких була зосереджена більшість рухливих ігор до карантину. Тому, були вимушені шукати інші ігри, такі як Твістер (рухлива напільна гра), Jump (стрибки в довжину), Класики (старовинна дитяча гра на асфальті) та ін. Тож, протягом декількох днів ми знайомимо дітей з новими для них розвагами», — розповіла вихователь Анна Ручйова.

Також у громаді планується відновлення роботи Приютівського ЗДО «Світлячок» — з 1 липня, а Протопопівського ЗДО «Колобок» — з 9 липня.