Войнівський СБК поповниться новим музичним інструментом та сценічними костюмами

  • 881

Фото без описуНа базі структурного підрозділу КУ «Центр культури та дозвілля» «Войнівський сільський будинок культури» діє вокальний гурток «Smile», метою якого є виявлення музичних здібностей у молоді, виховання любові до музики та співу, формування співацької майстерності та культури співу, розвивати художньо-творчі здібності учасників, тощо.

Завдяки перемозі в конкурсі громадських ініціатив жителів Приютівської ОТГ з проектом «З музикою в серці», Войнівський СБК невдовзі отримає сучасний музичний інструмент — синтезатор Yamaha з додатковим обладнанням та аксесуарами. Поряд із цим, в рамках реалізації проекту будинок культури поповниться українськими національними костюмами, що відповідатиме сценічному образу та підкреслюватиме в собі загально-патріотичну ідею заходів.

«Для реалізації мети та завдань вокального гуртка та ефективної його роботи необхідний музичний інструмент, який допомагав би розв’язувати завдання, що пов’язані з чистотою інтонування, з розвитком співацького дихання, музичної пам’яті. За допомогою музичного інструменту зможемо застосовувати на заняттях такий важливий вид діяльності як вокальне розспівування, працювати над розвитком музичного слуху, застосовувати, при розвитку вокальних здібностей учасника гуртка, різні вокальні вправи та вокалізи, працювати над окремими фрагментами вокальних творів, тощо. Тим більше музичний інструмент ми зможемо використати як акомпануючий інструмент, що надасть нам можливість реалізовувати більше творчих планів та задумів», — вказав у проектній заявці завідувач Войнівського СБК.

Очікується, що разом з оновленням матеріально-технічної бази заняття вокального гуртка стануть більш ефективними та творчими. Учасники гуртка опановуватимуть конкретні вокальні навички співу: спів у вокальній позиції, робота над вокальним диханням, робота над засобами звуко ведення, артикуляцією. Також зміниться методика роботи над піснею, додадуться принципи та методи вокально-ансамблевого навчання.

В наслідок такої роботи над музичним твором концертний виступ учасників гуртка стане більш виразним, милозвучним, в ньому буде прослідковуватися змістовний контекст художнього твору, а також він буде відповідати художньо-естетичному запиту населення громади, а отже, збільшиться кількість глядачів в глядацькому залі.

Загальний обсяг фінансування проекту з місцевого бюджету становить 40 тис. грн.