Надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку

  • 1826

Фото без описуПорядок надання одноразової допомоги дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, після досягнення 18-річного віку встановлений визначений постановою КМУ №823 від 25.08.2005 року.

Одноразова допомога надається усім  дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування після досягнення ними 18 річного віку за місцем їх первинного обліку.

Виплату допомоги здійснюють районні або міські (місцеві)  органи освіти в готівковій (грошовій) формі.

У разі неотримання зазначеної допомоги після досягнення 18 років. Вона має право на її отримання протягом 3-ьох років після досягнення нею 18 річного віку.

Для отримання зазначеної допомоги особа з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, або піклувальник для недієздатних осіб, повинні звернутися до відповідного відділу освіти за місцем перебування на первинному обліку з паспортом на номером особового рахунку у банку, або до служби у справах дітей для отримання необхідної консультації та подальшого вирішення питання.