Протопопівський ляльковий театр «Казка наяву» розпочне свій новий етап творчості

  • 802

Театр ляльок — це театральне видовище, в якому діють ляльки, що рухаються за допомогою акторів. Основною ідеєю театру ляльок, в незалежності від його виду і форми, є здатність за допомогою ляльок створити виставу, що може бути розвагою, культурною подією з дидактичним, інформаційним або іншим акцентом. За допомогою ляльок актори театру ляльок здатні створити яскраві образи, передати характерні риси людського характеру і/або форми поведінки, актори вкладають в «уста» ляльок повчальний зміст або важливу інформацію.

«На базі КУ «Центр культури та дозвілля» Приютівської селищної ради, що у с. Протопопівка діє аматорський гурток лялькового театру «Казка наяву», в якому наразі займається 12 дітей, віком від 7 до 15 років. Для повноцінної роботи гуртка нам дуже потрібне спеціалізоване обладнання, за допомогою якого діти будуть вчитися і розвивати свої творчі здібності. Зважаючи на дороге обладнання, наша ініціативна група вирішила взяти участь у програмі підтримки ініціатив жителів громади», — розповіла Олена Полюхович.

Проєкт «Розвиток лялькового театру «Казка наяву» від ініціативної групи Протопопівського старостинського округу був визначеним одним з 5 громадських ініціатив, які отримають фінансування на їх реалізацію. Для придбання каркасу-ширми, тканини на портативну перегородку та комплект тематичних ляльок з місцевого бюджету передбачено 30 тис. гривень.

Очікується, що гуртківці зможуть більш доцільно, впевнено і з більшою цікавістю працювати на заняттях гуртка., розвиваючи свої творчі вміння та навички, а жителі громади зможуть насолоджуватися талантами своїх дітей. Збільшиться кількість відвідувачів та кількість гуртківців. Більше того, акторами планується проведення різноманітних лялькових вистав по всіх населених пунктах Приютівської громади.

В матеріалі використано умовне фото.