КП «Войнівське» встановлює на лічильники антимагнітні пломби

  • 670

Через споживачів, які мають прилад обліку але вдаються до шахрайства, аби оплачувати менший об`єм води, ніж реально споживають, комунальне підприємство «Войнівське» несе збитки.

Найвідоміший спосіб ввести в оману комунальників — застосування магніту для зменшення показників приладу обліку. Попередити такі махінації допомагає антимагнітна пломба. Наразі комунальним підприємством «Войнівське» встановлено 300 антимагнітних пломб, і найближчим часом планується збільшити їх кількість до 450 одиниць, адже це дійсно допомагає скоротити втрати води.

Антимагнітна пломба на клейкій стрічці встановлюється на лічильник і фіксує будь-який факт впливу електромагнітного поля на прилад обліку води. Пломба містить прозору капсулу, де знаходиться металева стружка, якій надано певну форму. Через вплив магнітного поля металевий наповнювач втрачає форму і розсипається, тож комунальники зможуть одразу визначити, що на даному приладі обліку було застосовано магніт.

Знімати антимагнітні пломби споживачам категорично заборонено. В разі самовільного втручання буде зафіксовано факт її зриву. Після цього лічильник споживача-порушника буде знято з обліку, а розрахунки будуть проводитись за нормами водопостачання.

Разом з тим, у комунальному підприємстві «Войнівське» акцентують увагу на великій заборгованості споживачів.

«Сплачувати за спожиті послуги повинні усі громадяни, від цього залежить якість та вчасність надання комунальних послуг. Наразі мешканці споживають близько 10 тис. кубометрів води на місяць, проте сплачують лише за 2 тис. кубометрів. Насамперед, своєю заборгованістю абоненти ставлять під загрозу надання послуг з централізованого постачання води у с. Войнівка», — зазначив директор комунального підприємства.