У Приютівській громаді затверджено цільову програму «Турбота» на 2020-2021 роки

  • 872

Приютівська ОТГ перша серед громад в Кіровоградській області почне надавати фінансову підтримку Кіровоградській обласній організації Червоного Хреста України задля підвищення ефективності системи соціальної допомоги в громаді, посилення медичного і соціального захисту людей похилого віку, інвалідів всіх категорій, підтримки громадян для забезпечення їх гідного існування.

З цією метою у селищній раді затверджено Програму «Турбота», що реалізовуватиметься на території громади впродовж 2020-2021 років. Виконання Програми здійснюватиметься шляхом проведення благодійних заходів, акцій, щорічних всеукраїнських, обласних та місцевих місячників спрямованих на вирішення питань медико-соціальних проблем та покращення життєзабезпечення найнезахищених верств населення. Зокрема, співпраці з благодійними організаціями та фондами.

Серед основних напрямків діяльності та заходів програми: допомога хворим на туберкульоз, санітарно просвітницька діяльність серед населення; придбання аптечок першої допомоги для шкіл громади; допомога учасникам бойових дій та їх сім’ям, сім’ям загиблих; гуманітарна допомога підопічним ПО; допомога кризовим сім’ям, дітям сиротам, прийомним сім’ям, дітям інвалідам; допомога одиноким людям похилого віку, дітям-інвалідам до 18 років; допомога дітям-сиротам, багатодітним сім’ям, неповним сім’ям до дня Святого Миколая, Нового року та Різдва.

Зокрема, передбачено відкриття приймальної первинної організації Товариства Червоного Хреста України у селі Піщаний Брід. Разом з кімнатою, в якій прийматимуть відвідувачів, також працюватиме пункт надання матеріально-побутової допомоги.

Фінансове забезпечення вищевказаних заходів здійснюватиметься за рахунок коштів, передбачених на її виконання в місцевому бюджеті та за рахунок інших джерел.

Товариство Червоного Хреста України – є всеукраїнською добровільною громадською організацією, єдине в Україні національне Товариство Червоного Хреста, що діє на території всієї України, основним завданням якого є сприяння органам державної влади України у їх діяльності в гуманітарні сфері. Червоний Хрест був і є організацією, яка підтримує самотню старість, допомагає нужденним, малозабезпеченим, дітям сиротам, інвалідам всіх категорій, ВІЛ-інфікованим, тубхворим, прийомним сім’ям, сім’ям, які тимчасово опинилися в тяжких життєвих обставинах. Це остання надія і прихисток у знедоленому житті.

Звертаються в первинну організацію всі кого безвихідь і страждання змушують нести свій біль і ділитися ним з чуйними людьми, отримати належну допомогу на лікування, підняти дітей у сім’ях, що опинилися в складних життєвих обставинах.