У Приютівській ОТГ будуть створені медичні пункти тимчасового базування

  • 813

Фото без описуВ Україні продовжується реформа системи охорони здоров’я, яка зокрема змінила підходи до утримання фельдшерсько акушерських пунктів. ФАПів, як закладів охорони здоров’я, які фінансуються за кошти держави, як колись, не передбачено медичною реформою.

Як показала практика, багато громадян занепокоєні змінами, проте місцева влада теж зацікавлена у якісному обслуговуванні населення та прикладає у даному напрямку максимум зусиль. Зокрема, у населених пунктах Приютівської об’єднаної територіальної громади будуть створені медичні пункти тимчасового базування (МПТБ), які діятимуть у будівлях колишніх ФАПів у с. Костянтинівка, с. Піщаний Брід та с. Пустельникове.

Медичні пункти тимчасового базування стануть місцем тимчасового базування медичного персоналу, яким здійснюватимуться заходи санітарно-просвітницького, профілактичного спрямування та консультації лікарями. Утримування МПТБ відповідно до санітарно-гігієнічних норм, створення належних виробничих умов, здійснення їх оснащення, забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення, а також забезпечення проїзду медичних працівників до установ здійснюватиметься за кошти місцевого бюджету.

В матеріалі використано умовне фото.