Як бджолярам отримати державну підтримку в 2020 році?

  • 522

Нещодавно Департаментом агропромислового розвитку Кіровоградської ОДА було опубліковано алгоритм щодо того, як буде надаватися допомога бджолярам від держави. Пасічники мають право на дотації на бджолині сім’ї. Така фінансова допомога надається безповоротно.

Що необхідно для отримання коштів?

Дотації можуть отримати ті пасічники, у яких в наявності від 10 до 300 бджолиних сімей. Розмір допомоги становить 200 гривень на кожну таку сім’ю. Якщо на пасіці знаходиться більше трьохсот сімей, то максимальною може бути дотація у розмірі 60 тисяч гривень.

Щоб отримати таку підтримку від держави, пасічник повинен зробити наступне:

  1. Підготувати документи на бджолину сім’ю. Це повинні бути копії паспорту пасіки, документ про реєстрацію потужності, довідки про відкриття рахунку (видає банк), договір про відкриття рахунку в банку та копію паспорту (для фізичних осіб).
  2. Надати довідку про те, що ви не маєте заборгованості, копія звіту щодо виробництва продукції тваринного походження, довідка про реєстрацію пасіки, де вказана кількість бджолиних сімей.
  3. Вказані вище документи треба подати до 1 жовтня та очікувати рішення щодо вашого питання. Подають дані до відповідного підрозділу органів місцевого самоврядування.

Після цього можна буде отримати кошти на рахунок, який був відкритий в банку. Варто зазначити, що паспорт пасіки видає міське або районне управління ветеринарної медицини. Такий документ видається незалежно від форми власності господарства.