Окружний суд зобов’язав Кабінет Міністрів України надати докази на підтвердження позиції у справі за позовом Приютівської ОТГ

  • 1428

Фото без описуСьогодні, 20 серпня, в Окружному адміністративному суді м. Києва розпочалося слухання справи за позовом Приютівської селищної ради до Кабінету Міністрів України про визнання протиправним та скасування розпорядження Кабінету міністрів України від 13 травня 2020 року № 593-р «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Кіровоградської області» в частині виключення зі складу Приютівської об’єднаної територіальної громади Ізмайлівської та Головківської територіальних громад.

В судовому засіданні взяли участь представники селищної ради та Уряду. Від Кіровоградської ОДА, як третьої особи у справі, на засідання ніхто не прибув.

У підготовчому засіданні суд, незважаючи на заперечення представника Кабінету Міністрів України, задовольнив клопотання представників позивача та долучив до матеріалів справи заяву про збільшення позовних вимог. Таким чином, на теперішній час суд, окрім первинної, розглядатиме також вимогу про визнання протиправним та скасування розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 року № 716-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Кіровоградської області» в тій його частині, яка стосується формування території Приютівської ОТГ без Головківської та Ізмайлівської територіальних громад.

Представник Уряду не був готовий давати пояснення та надати документи, що стосуються прийняття оскаржуваного розпорядження № 716-р, тому суд зобов’язав Кабінет Міністрів України надати відзив на збільшення позовних вимог та подати відповідні докази на підтвердження своєї позиції.

З огляду на це, судове засідання було перенесено на 10 вересня 2020 року.