У Приютівці проходить дводенний тренінг «Розвиток громадських ініціатив в епоху діджиталізації»

  • 1046

Фото без описуЕпоха цифрової доступності інформації вимагає від громадського сектору «бути озброєними технологіями» – це критерій першості і розуміння потреб громад, аби діяти вчасно, локально, ефективно.

Як не заблукати працівникам культури, освіти, громадським активістам в глобальному інформаційному світі – в допомогу приходять знання з діджиталізації. З метою надання громадським активістам нових знань з діджитал-розвитку громад, зокрема, е-демократії, інформатизації суспільства, створення якісного контенту, використання смарт-технологій та цифрових інструментів для позиціонування своїх ініціатив та ОТГ в Інтернет-просторі, – з 20 по 21 серпня у селищі Приютівка Інститутом соціокультурного менеджменту (ІСКМ) проводиться тренінг «Розвиток громадських ініціатив в епоху діджиталізації».

У перший день тренінгу учасники отримали сукупність статистичних даних щодо стану цифрового середовища України, проникнення інтернету, результатами дослідження потреб українських НДО в ІТ-технологіях, рейтинги популярних сайтів та загальнонаціональних ЗМІ в Україні. Поряд із цим, учасники сформулювали своє поняття діджиталізації – це інформатизація, обмін даними, смарт-технології, автоматизація процесів і роботизація, цифрова економіка, персональна та суспільна безпека, штучний інтелект і, звісно, складові е-демократії для громадянського суспільства.

Тренінг «Розвиток громадських ініціатив в епоху діджиталізації» відкриває нові можливості розвитку та діяльності працівників культури, освіти, громадських активістів Приютівської ОТГ. Учасники з нетерпінням очікують на заключний тренінг, що відбудеться вже сьогодні, 21 серпня.