Відбулась серпнева конференція педагогічних працівників Приютівської громади

  • 846

Фото без описуСьогодні, 28 серпня, на території Цукрозаводського ЗЗСО І-ІІІ ст.-ЗПО відбулась найочікуваніша подія року для освітян Приютівської громади — «Серпнева конференція 2020». Ключова тема заходу: «Нова українська школа: можливості та виклики».

На початку, до присутніх звернулися директор КУ «Центр із обслуговування комунальних закладів та установ» Світлана Михайленко, селищний голова Андрій Коломійцев та його заступник Ірина Чемерис.

«Цього року конференція проходить в нетрадиційному форматі. Насамперед — це пов’язано з тимчасовими обмеженнями, які наразі діють в нашій країні. В незвичних умовах ми приступаємо й до нового навчального року. Для нас це великий виклик, тому я бажаю всім впоратися з можливими викликами й налагодити роботу в таких умовах. Маю надію, що в новому навчальному році з урахуванням всіх рекомендацій та обмежень ми зможемо досягти головної мети, сформованої в нашій Стратегії розвитку освіти», — зазначив Андрій Олександрович. Після чого, нагородив подяками колективи закладів освіти за належну підготовку до початку навчального року.

Керівники закладів освіти, старости, представники батьківського та учнівського колективів разом з керівництвом селищної ради обговорили найактуальніші питання нового 2020/2021 навчального року:

  • Нова українська школа в умовах викликів сучасності;
  • Інклюзивна освіта – реалії сьогодення та перспективи розвитку;
  • Освітня діяльність дошкільної освіти в умовах змін;
  • Сім’я та школа: шлях взаємодії.

Всі доповідачі констатували факт позитивної динаміки, яка спостерігається в роботі освітніх закладів громади і зазначили проблеми, породжені карантинними обмеженнями.

Виступаючи, директор КУ «Центр із обслуговування комунальних закладів та установ» Світлана Михайленко детально зупинилась на позитивних досягненнях учнівської молоді громади, а також подякувала вчителям за плідну роботу, висловила сподівання щодо позитивних зрушень в державній політиці, в галузі освіти і привітала освітян з початком нового навчального року та Днем Знань.

По завершенню офіційної частини, на учасників конференції чекали майстер-класи: «Оператори дронів», «LEGO-конструювання», «Декоративно-прикладне мистецтво». Поряд із цим, була представлена виставка робіт вихованців центру позашкільної освіти та інклюзивної освіти.

Варто відзначити, що вперше конференція транслювалася в прямому ефірі. Згодом, на сайті буде опубліковано повний відеозапис цього заходу.