Для сільгоспвиробників Приютівської громади стартує пілотний проект – Державний аграрний реєстр

  • 790

Фото без опису

На початку вересня Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України спільно з Всеукраїнською асоціацією громад розпочали 2-гу фазу пілотного впровадження онлайн платформи для сгільгосподарських товаровиробників — ДАР.

Державний аграрний реєстр — це автоматизована електронна система, доступна для усіх виробників сільськогосподарської продукції незалежно від форми господарювання. У майбутньому зареєстровані користувачі ДАР отримають можливість подавати онлайн заявки на участь в державних і регіональних програмах державної підтримки сільського господарства, що дозволить Уряду більш ефективно планувати та спрямовувати програми підтримки сільгоспвиробників.

Проект охопить 53 об’єднані територіальні громади з різних областей України, зокрема й Кіровоградську область. Починаючи з 16 вересня по 14 жовтня 2020 року фахівці земельних питань Приютівської громади стануть операторами ДАР і консультуватимуть фермерів з питань роботи реєстру, допомагатимуть реєструватися тим аграріям, які не мають комп’ютера або доступу до мережі Інтернет.

«Насамперед, цей проект дозволить власникам земельних ділянок перевірити коректність даних на землю, виявити помилки в реєстрах і подати заявки на їх виправлення, а також перевірити відповідність даних про майнові права на землю», — зазначила провідний спеціаліст-землевпорядник Любов Агапова.

Проект реалізується у координації з Держгеокадастром, Міністерством юстиції та за сприяння проекту Світового банку й ЄС «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні», а також Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО).