Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day» у Приютівській громаді

  • 1139

Фото без опису

Минулого тижня ми анонсували, що 19 вересня, по всій Україні та в 180 країнах світу буде проводитись акція «Всесвітній день прибирання» – World Cleanup Day».

Проблема зі сміттям в навколишньому середовищі набрала глобальних масштабів. Сучасна культура споживацтва призводить до того, що людство продукує таку кількість сміття, яку практично неможливо утилізувати.

Основним меседжем цієї акції є те, що варто зменшувати забруднення та не утворювати відходи, які сотні років будуть засмічувати Землю, а також допомогти людям помітити проблеми з відходами в їх найближчому оточенні та почати вживати заходи щодо їх усунення вже зараз.

Приютівська об’єднана територіальна громада не залишились осторонь та також долучилась до міжнародної акції World Cleanup Day! Зокрема керівництво та працівники Приютівської селищної ради, комунальне підприємство «Водолій», комунальна установа «Центр культури та дозвілля», представники навчальних закладів, підприємці та небайдужі мешканці громади об’єднались заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття.

Люди доклали всіх зусиль, щоб надати селам доглянутий вигляд: було проведено покіс трави, прибрано сміття і очищені зупинки. Загалом тільки комунальною технікою було вивезено п'ятнадцять причепів зі сміттям, що зібрали учасники акції у Войнівці, Приютівці, Протопопівці та за їх межами. Приємно, що до акції долучились у кожному населеному пункті нашої великої громади.

Пам’ятаймо, не потрібно чекати Всесвітнього дня прибирання, #побачивприбери, адже саме маленькими щоденними зусиллями кожного з нас ми вбережемо нашу планету.