Переможниці конкурсу на отримання Спеціальної премії вручили сертифікат на 20 000 гривень

  • 1193

Фото без опису

Приютівський селищний голова Андрій Коломійцев та староста Ізмайлівського старостинського округу Микола Сироватка привітали Аліну Шевченко з отриманням грошової винагороди в 20 000 гривень. Вручення сертифікату переможниці конкурсу на отримання Спеціальної премії голови Приютівської селищної ради талановитим учням та творчо працюючим вчителям відбулося 28 вересня, у річницю народження видатного педагога, письменника, корифея української освіти — Василя Олександровича Сухомлинського.

Здобувачка освіти Ізмайлівського закладу загальної середньої освіти I-III ст. Приютівської селищної ради є зразковою ученицею і має значні творчі досягнення: перемоги на всеукраїнських та обласних конкурсах, олімпіадах, фестивалях та ін. Дівчина стала переможницею Всеукраїнського літературного конкурсу імені кримсько-українського письменника, поета, перекладача, журналіста Данила Кононенка та здобула III місце в номінації «Проза», має I місце у II (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.

«Приємна й неочікувана новина! Мене радує не тільки перемога, а ще й просто те, що у нашій, по справжньому зразковій громаді — освіта, влада, культура... все на високому рівні, а кожна праця жителя — помічається і відзначається. Особисто я не знаю подібного району чи громади, де б настільки поважали обдарованих учнів. Зі свого боку, як учениця, журналіст-початківець і просто жителька громади, намагатимуся вкладати якнайбільше у її культурний розвиток», — зазначила Аліна.

Слід відзначити, що спеціальну премію вдалось започаткувати в громаді дякуючи позиції депутатському корпусу, які завжди підтримують усі ініціативи селищної ради, які спрямовані на підтримку кращих талановитих учнів шкіл та вчителів. Зокрема, у 2020-2021 навчальному році за рахунок коштів місцевого бюджету в Приютівській громаді обдарованим учням  виплачуватимуться стипендії.